torsdag 27. oktober 2011

Ostehorn



Hjemmelagde ostehorn er utrolig godt. Jeg bakte ostehorn toppet med grillkrydder for mer smak.


Ostehorn:
32 stk
  • 2 liter hvetemel
  • 2 ts salt
  • 4 ss smør
  • 1 pk tørrgjær
  • 8 dl melk
  • hvitost
  • grillkrydder


Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle.



Smelt smør, tilsett melk og varm opp til 37 grader.


Hell væsken i melblandingen.



Bland alt sammen til en deig.


Del deigen i 2 og hver del i 4 deler.


Kjevl ut hver del og del i 4 deler.








Begynn ytterst og rull inn mot midten til et horn.


Sett dem til heving i ovnen på 50 grader i ca. 15 minutter eller hev dem under et hånkle i 30 minutter.


Ha på ost...og eventuelt grillkrydder eller annet krydder.



Stek ved 225 grader i cirka 10 minutter.



Utrolig gode hjemmelagde ostehorn med grillkrydder!

Tips: lag dobbel porsjon, frys ned og ta med til lunsj på skole eller jobb.


Thea

8 kommentarer:

  1. Kjempegode Ostehorn! Har nettopp laget de selv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, Tina! Så bra at du likte ostehornene. Veldig kjekt at du bruker oppskrifter fra bloggen min :)

      Thea

      Slett
  2. Går det ann å bruke vanlig gjær???? <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er det samme om du bruker tørr eller fersk gjær :)

      Slett
  3. er det en pakke eller en pose med gjær?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, 1 pose tørrgjær 7 gram eller 1 pakke med ferskgjær 50 g :-)

      Slett
  4. Stekes det på rist eller brett?

    SvarSlett
    Svar
    1. Stek ostehornene på et stekebrett dekket med bakepapir :-)

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syntes om oppskriften eller om du har spørsmål. :)