lørdag 21. januar 2012

Gulrot cupcakes


Utrolig saftige og gode gulrot cupcakes, toppet med philadelfiakrem og pyntet med sølvkuler.



Gulrot cupcakes:
24 stk
  • 3 gulrøtter
  • 3 dl sukker
  • 2 dl solsikkeolje
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts muskatnøtt


Riv gulrøtter.


Visp sammen sukker og solsikkeolje.


Ha i eggene .


Rør inn revet gulrot.


Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, muskatnøtt og salt. Bland alt godt sammen.


Fordel røren i ca. 24 muffinsformer.

Stek ved 180 grader i ca. 15 minutter.


Philadelfiakrem:
  • 1 pk philadelfia ost
  • 110 g smør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2-4 kopper melis

Miks alle ingrediensene sammen til en glatt krem.



Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt den på muffinsene. Over er en måte å ta kremen på.



Jeg brukte denne tippen, Wilton 1M tipp.
Sprøytesett med en 1M tipp og flere andre tipper finner du her!


Jeg pyntet gulrot cupcakene med sølvkuler.





Thea

19 kommentarer:

  1. Korleis ville du ha erstatta sukkeret med sukker-erstatning? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. My Little Kitchen21. juni 2012 kl. 14.31

      Jeg har ikke erfaring med sukker-erstatning, så vet ikke :)

      Thea

      Slett
  2. Elsker bloggen din!! <3 tenkte å lage gulrotkake til imorgen på St. Hans. Kan jeg hive denne røren i en 24 cm springform i steden for cupcakes? Uten å øke innholdet

    :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går, jeg vet ikke hvor stor kaken blir. Jeg har en oppskrift på gulrotkake på bloggen. Du finner den under oppskrifter også kaker. Det er kanskje den sikreste å bruke. Lykke til med bakingen! :)

      Slett
  3. Når du mener smør. Er det usaltet? kunne du gitt noen eksempler på hvilke type smør :)Du er utrolig flink, blir så inspirert og gira til å lære.

    SvarSlett
    Svar
    1. My Little Kitchen26. januar 2013 kl. 01.29

      Når jeg skriver smør mener jeg helt vanlig meieri smør. Jeg bruker meieri smøret fra Tine :)

      Tusen takk for det! Veldig gøy at du liker bloggen min og blir inspirert :)

      Thea

      Slett
  4. Jeg har akkurat bakt cupcakes for første gang fra bunn av - og selv med mine fullstendig manglende bake-gen, ble de kjempegode! (Og naboene har skrytt!)

    Tusen takk for at du har så gode oppskrifter med detaljerte framgangsmåter! Jeg skal helt sikkert prøve fler! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt cupcakene falt i smak! Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen min :)

      Slett
  5. Hei!
    Hva tilsvarer 2-4 kopper melis?
    Ser godt ut! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. 2-4 kopper måler du med vanlige kopper. Det er ikke det amerikanske målet "cups". En vanlig kopp er ca. 2,5 dl :)

      Slett
    2. Takk for tilbakemelding :)

      Slett
  6. Hei :) Har bakt disse flere ganger i sommer- de er helt nyyydelige :) Jeg opplever at muffinsen slipper formen når de får stått litt, ser nesten ut som man har begynt å ta av papiret på alle sammen. Kan tenke meg det er pga oljen i røra? Skjer det samme med deg, eller vet du om noe triks for å unngå dette? De ser liksom ikke like innbydende ut dagen etter når formene er delvis løsnet..

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) Jeg har som oftest ikke problem med at muffinsene løsner veldig fra formen, men det har skjedd. Jeg vet ikke om det kan være pågrunn av oljen i røren, men jeg tror det kan ha noe med hvilke type muffinsformer du bruker. Noen muffinsformer har dårligere kvalitet enn andre. Dersom du brukte de samme formene de gangene du ahr bakt muffinsene kan du jo prøve å bruke noen andre neste gang og se om det er noen forskjell :)

      Thea

      Slett
  7. Hei
    Jeg bare lurte på
    Hva tilsvarer en pk Philadelphiaost
    Fordi Philadelphia Light er 200 g og Philadelphia Orginal er 300g
    Hilsen Meg

    SvarSlett
    Svar
    1. Bruk 200g av Philadelphia orginal :)

      Slett
  8. Hei :-) lurte på kan en bruke andre oljer enn solskikkeolje? Rapsolje f.eks? :-) veldig mange kjekke oppskrifter er mange jeg skal prøve ;-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, du kan fint bruke rapsolje istedenfor solsikkeolje. Så kjekt å høre at du liker oppskriftene på bloggen og vil teste dem ut :)

      Slett
  9. Prøvde disse i dag, de er kjempegode! :D

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syntes om oppskriften eller om du har spørsmål. :)